Over ons

Zes S04-fans uit Enschede besloten eind oktober 1995 op de terugweg van een verloren Revierderby een fanclub op te richten. Binnen een jaar had het aanvankelijke vriendengroepje meer dan 100 leden. Inmiddels is Blau und Weiss Enschede al meer dan een kwart eeuw een officieel erkende fanclub van FC Schalke 04.

Doel van de fanclub is het actief ondersteunen van de Königsblauen door bezoeken van zo veel mogelijk thuis- en uitwedstrijden.  Blau und Weiss Enschede organiseert busreizen vanaf Enschede naar alle thuiswedstrijden van FC Schalke 04. Bij vrijwel iedere uitwedstrijd in competitie, maar ook Europees, tref je leden van onze fanclub in het stadion. Fanclubleden hebben de mogelijkheid om via de fanclub felbegeerde tickets voor uitwedstrijden te bestellen. Eens per seizoen organiseert de fanclub een driedaagse trip naar een uitwedstrijd van FC Schalke 04.

Niet geheel toevallig begon met de oprichting van BWE ook de sportieve opmars van de “Knappen”. Zo waren we er in 1997 bij in Milaan, waar Schalke de UEFA-cup won ten koste van Inter. Drie keer zagen we Schalke de beker winnen in Berlijn en waren we onder meer bij veel spectaculaire Revierderby’s in de verboden stad. In 2011 bezochten we Old Trafford voor de halve finale van de Champions League.

o

BWE 25 jaar

BWE is sinds de oprichting aangesloten bij het Schalker Fan Club Verband, het koepelorgaan van de ruim 1.000 officiële S04-fanclubs.

BWE telt sinds jaren een stabiel aantal van rond de 300 leden. De leden zijn niet alleen afkomstig uit Enschede en omgeving, maar komen uit alle delen van Nederland en zelfs Duitsland. Trouwe secties vind je in Veghel, Deventer, Bunnik en Gramsbergen. Maar ook in Almere, Zoetermeer, Barneveld, Harlingen, Amsterdam, Rotterdam, Leiden, en Dordrecht heeft de fanclub al jaren trouwe en actieve leden.

Het Internationale BWE Fanclubtoernooi is uitgegroeid tot een traditie. Ieder jaar gaan voetbalteams van Schalkefanclubs uit meerdere landen jaarlijks in Enschede de sportieve strijd aan. De feestavond na afloop van de eerste speeldag vormt steevast het hoogtepunt van dit Schalke fanfestijn. Naast het eigen toernooi speelt BWE regelmatig op toernooien bij fanclubs uit het Schalker Fan Club Verband.

Nordkurve Schalke 01

De getallen spreken voor zich

0 +
leden
0
jaar königsblau
0
Busreizen
BWE logo

WEKELIJKS NIEUWSBRIEF VOOR ALLE LEDEN

Wordt lid en ontvang onder meer wekelijks de BWE Nieuwsbrief met de laatste informatie over de fanclub, de busreizen en levendige supporterswereld van FC Schalke 04.

Doelstellingen

Bij de oprichting van de fanclub werden drie doelstellingen afgesproken:

Leitbild

Blau und Weiss Enschede conformeert zich aan in het “Leitbild” van FC Schalke 04. Dit model omvat elf punten waarin de herkomst, de normen en waarden van de club zijn vastgelegd.

De leden van onze fanclub worden geacht deze leidraad na te leven als supporter van FC Schalke 04.

Het accepteren van de punten van het Leitbild is een voorwaarde om lid (Mitglied) te worden van FC Schalke 04.

Lidmaatschap

Ben jij fan FC Schalke 04? Wordt dan lid van Blau und Weiss Enschede en profiteer van extra voordelen:

Ieder nieuw lid ontvangt na aanmelding een welkomstpakket met volop informatie en je eigen ledenpas.