BWE Nieuws
Activiteiten
Lid worden
Fanshop
On Tour
Busreizen
FC Schalke 04 Wedstrijden
Stadions

Fanzine B&W Info
Links
Contact


Activiteiten

Blau und Weiss Enschede is bij iedere thuiswedstrijd en de meeste uitwedstrijden van FC Schalke 04 in het stadion aanwezig.

Bij thuiswedstrijden is het trefpunt van BWE café "Auf Schalke/Wellhausen" op de Schalker Meile (Kurt-Schumacher-Strasse 119) in GE. Tot uiterlijk anderhalf uur voor de wedstrijd is BWE daar aanwezig.
Het café vind je door vanaf de A2 in GE langs de Arena richting GE-Zentrum te rijden. Na het eerste viaduct, het begin van de Schalker Meile, is het café bij het eerstvolgende stoplicht aan de rechterkant. Ongeveer 200 meter na de Glückauf Kampfbahn. Parkeren 200 meter verder naast de brug.

In het stadion kun je het bestuur treffen op Block 35 (Oberrang Nordkurve) of hou de fanclubvlag in de gaten.

Naast het wedstrijdbezoek organiseert BWE regelmatig feestavonden voor de leden en doet het mee aan diverse voetbaltoernooien. Het jaarlijkse Internationale BWE fanclubtoernooi is uitgegroeid tot een traditie. Zestien Schalkefanclubs gaan in Enschede twee dagen lang met elkaar de sportieve strijd aan. De feestavond op zaterdag is altijd weer een hoogtepunt. BWE is ook regelmatig aanwezig bij activiteiten van het SFCV als fantoernooien en Schalkebeurzen. Leden van BWE kunnen ten allen tijde deel nemen aan de verschillende activiteiten van de fanclub.

BWE ACTIVITEITEN 2019

za. 22 juni
Joubert Toernooi in Hengelo

BWE speelt zaterdag 22 juni mee op het Joubert Toernooi in Hengelo op 22 juni. Deze voetbaldag staat geheel in het teken van de strijd tegen het Joubert Syndroom. Speel mee BWE en steun het goede doel! Aanmelden bij Erwin via bwe@xs4all.nl.

De wedstrijden worden gespeeld op sportpark 't Wilbert, de thuisbasis van Achilles'12. De vierentwintig recreatieteams bestaande uit zeven spelers trappen om 12.00 uur af. Aan het eind van de middag wordt het toernooi afgesloten met een playbackshow, BBQ en een veiling met veelal bijzondere voetbalitems. De inkomsten gaan naar de Stichting Joubert Syndroom Nederland.

Het syndroom van Joubert is een aangeboren aandoening van het centrale zenuwstelsel. Met behulp van een MRI-scan of een CT-scan wordt gekeken naar een karakteristieke afwijking van de kleine hersenen. Vaak is er in zo'n geval sprake van een ontwikkelingsachterstand en een verstandelijke beperking. Doordat het syndroom van Joubert een zeer zeldzame verschijning is - 1 op de 100.000 - is er tot op heden nog maar weinig onderzoek naar gedaan.

za. 8 juni
BWE LEEFT!

Seizoensafsluiting op de Oude Markt.
18:00 uur bij de Kater een bodempje leggen
19:04 uur moment stilte ivm het afgelaste voetbaltoernooi
20:00 uur bij de Pimpelaar een gezellige avond om het bestuur te laten zien dat BWE leeft!
Gehele avond op eigen kosten.

Zaterdag 8 juni 2019 om 18 uur is er een tafel voor Blau Weiss Enschede gereserveerd bij Bardot, Langestraat 47c te Enschede. Bardot stelt het op prijs om uiterlijk 29 mei het definitieve aantal personen te weten.
Laat voor aanstaande woensdag even weten met hoeveel personen je komt. Dan kan Jan Willemsen woensdag het aantal personen doorbellen. Mocht je liever later aansluiten bij de Pimpelaar dan is reserveren niet nodig.

Groeten Ben en Jan.

afgelast
Internationale BWE fanclubtoernooi

Het geplande BWE Fanclubtoernooi op 8 en 9 juni gaat NIET door. Organisatorische redenen liggen hieraan ten grondslag. Het bestuur van BWE betreurt deze beslissing ten zeerste. Het is op dit moment niet bekend of er in de toekomst een volgende editie zal komen.

Enthousiaste BWE'ers hebben inmiddels spontaan een alternatievef evenement bedacht om het seizoen feestelijk af te sluiten. Onder de noemer BWE LEEFT! is zaterdagavond 8 juni een feestelijk samenzijn in de binnenstad van Enschede gepland. Aanmelden en meer info is ook mogelijk via bwe@xs4all.nl.

eind dec.
Zaaltoernooi bij Attacke 94 Wettringen

 

Zin in een potje voetbal? BWE speelt dit jaar weer mee op het zaaltoernooi van de fanclub Attacke 94 Wettringen eind december. Het toernooi start om 17.04 uur in de Ludgerushalle te Wettringen. BWE regelt het busvervoer en het voetbaltenue. Jij zorgt voor passend schoeisel (geen zwarte zool).
Het vertrek vanaf station Enschede Centraal om 15.30 uur.

Aanmelden is per direct mogelijk per e-mail aan bwe@xs4all.nl.